Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 

Sterk historie fra virkeligheten
 

“Jettene” har kommet
 


Vellykket bibliotekturné med romanen Elvesang

Ungdomsromanen Elvesang vekket stor interesse da Samisk litteratursenter inviterte forfatteren Ellen Hofsø til møte med leserne på bibliotekene i Porsanger, Tana og Vadsø fra 11.09 – 12.09.18 


Forfatter Ellen Hofsø var meget godt fornøyd med bibliotekturneen i Finnmark som ČálliidLágádus hadde fått i stand.

Forfatter Ellen Hofsø fortalte hvorfor hun har valgt å skrive om dette teamet,  som handler om barneutvandring fra Sverige og Finland, da hungersnøden rådde på 1800-tallet. Forfatteren leste også korte velvalgte utdrag fra romanen.

Mest lånte boka
Selv om det har gått over et år siden boka ble utgitt, så vekker romanen stor interesse blant  publikum i Nord-Norge. Porsanger bibliotek kunne vise til utlånsstatistikk der romanen Elvesang er den mest lånte boka siste året. Faktisk ligger den på 3. plass på hele utlånsstatistikken. Hofsø har tidligere turnert biblioteker i Nordland og Troms med romanen.

Ungdom og voksent publikum
Forfattermøtene i Porsanger og Tana var først og fremst besøkt av elever fra Ungdomsskolen og Sameskolen. I Vadsø var det kveldsprogram med et voksent publikum, som hadde mange spørsmål til forfatteren. Det interessante for forfatteren er at også voksne lesere har tatt boka til seg.

I gang med neste roman
Og selvfølgelig var det viktig å få svar på om det kom en fortsettelse til Elvesang. Ellen Hofsø kunne kunne da fortelle sine lesere i Vadøs at hun faktisk er i gang med neste bok, som i utgangspunktet har samme tema. Når denne boka kommer ut, røper hun ennå ikke. Det som er sikkert, er at  ČálliidLágádus også er utgiver av neste bok.
 
 
 
 

I
Porsanger var biblioteket fullt. Hele 76 elver fra ungdomskolen var kommet for å høre forfatter Ellen Hofsø fortelle om boka Elvesang.


Lærer ved sameskolen i Tana, Solbjørg Ravna kunne fortelle at skolens 10 klassinger har brukt boka Elvesang som pensum.


I Vadsø var det et voksent publikum som stilte spørsmål, og var meget interessert i temaet, møte mellom samer, kvener og nordmenn.


I Vadsø fikk Ellen Hofsø bokgave, ”Fjellets og havets folk” av bibliotekar Elina Paaso-Leppäjärvi.
 
BYLINE/FOTO: Amund Johnskareng


Publisert: 18.09.2018
Publisert av: Mihkku Solbakk