Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 

Sterk historie fra virkeligheten
 

“Jettene” har kommet
 


Ungdomsromanen Elvesang til biblioteker i Norge
Norsk kulturråd har besluttet å kjøpe inn Ellen Hofsøs nye roman Elvesang.

Ellen Hofsø debuterte i 1984. Hun har skrevet fem barne- og ungdomsbøker som alle er kjøpt inn av norsk kulturråd. Dermed er dette hennes sjette barne- og ungdomsbok som har kommet gjennom nåløyet til Kulturrådets innkjøpsordning for nyere norsk skjønnlitteratur. Forlaget ČálliidLágádus – ForfatternesForlag gratulerer vår nye forfatter. 

Ellen Hofsø viser igjen hvilken drivende god forteller hun er. Så har hun også gjort grundige undersøkelser om de historiske fakta. Slik blir hennes fortelling også troverdig. 


Ellen og Ammon lanserer Elvesang på Samisk Litteratur Senter i Karasjok
 
Denne gangen har hun lagt fortellingen til en periode da mange valgte å forlate Tornedalen. Året er 1868. I Tornedalen i Sverige har det vært hungersnød flere år på rad. I fortvilelse sender foreldre barna sine med samene til Ruija (kysten av Nord-Norge) for at de skal overleve. Kvenjenta Kaarina er femten år og har lovt mora å passe på Daniel, lillebroren. Men raiden deler seg og Daniel forsvinner nordover. Kaarina havner hos Kirsten og Anders i Lavangen. Hun blir ikke behandlet så godt selv om hun gjør sitt beste. Hun kommer seg vekk. Hun må prøve å finne broren, og samegutten Áslat som hadde gitt henne reinkalven.

 

Nå har hennes lesere allerede spurt forfatter og forlag om det kommer en fortsettelse. Det vet vi ikke ennå.Oppdatert 30.06.2017
Publisert av: Jovnna Solbakk