Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 

Sterk historie fra virkeligheten
 

“Jettene” har kommet
 


Første dag på London bokmesse
14.3. var første dag på London Book Fair 2017. Her er 1400 utstillere under samme tak. Det er ikke bare bøker som tilbys, men likevel alt det som er relevant i forbindelse med bokutgivelser.

Det var interessant å registrere den store tilstrømmingen av folk fra gata allerede om morgenen første dag, køer ved registreringen. Det var neppe nødvendig å spørre hvor folk til bokmessen. Litteraturinteresserte var sikkert interessert å finne ut om hva nytt er på vei. I forhold til akkurat det kan de nok bli skuffet, da forlagene er først og fremst opptatt av å tilby sine utgitte bøker til andre land.

Her er Kina stor, noen arabiske utgivere og Russland, men vi observerte lite trafikk hos disse. Det var det derimot hos de store britiske og amerikanske forlagene. Hos Bloomsberrys var det minst 30 agenter i full gang med forhandlinger om rettigheter. De er da også forlaget som gir ut Harry Potter-bøkene. ČálliidLágádus har foreløpig ikke vært innom for å kjøpe samiske rettigheter.

 

Polen er denne gangen i fokus, og er ment å få større oppmerksopmhet. Om dette skal vi fortelle om senere. Første dag kan det passe bra å antyde hva ČálliidLágádus i hvertfall håper å finne i mylderet av bøker, nemlig noen morsomme og gode fremmedspråklige barnebøker som passer for våre barn, og interessante ungdomsromaner.Oppdatert 15.03.2017
Publisert av: Jovnna Solbakk