Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 

Sterk historie fra virkeligheten
 

“Jettene” har kommet
 


Krafttak for identitet

Statped og Senter for samisk i opplæringa arrangerte et seminar om "Krafttak for samiske barn og unge” i Kirkenes 5.-6. april. Seminaret samlet over 90 deltakere fra hele landet. Også ČálliidLágádus var tilstede med egen stand.


Kirkenes skoles 2.klasse elever åpnet seminaret med joik.
Foto: Hallgeir Henriksen, Ságat

 
Seminaret inneholdt mange spennende temaer som de ulike forleserne fremførte på en interssant og underholdene måte. En av disse var Tove Lill Labahå Magga. Hun foreleste om ”Krafttak for samiske barn og unge”, som også var seminartittel. Et krafttak som ble dokumentert, var joikeprosjektet i Kirkenes. Barn fra Kirkenes skoles 2.klasse, som er med i joikeprosjektet, viste at hva som er mulig da de åpnet seminaret med joik. Dette prosjektet er virkelig med på å fremme samisk kultur og identitet, og som på denne måten har fått mange nye ambassadører for samisk kultur.
 
Seminaret hadde samlet samiske pedagoger fra hele landet. Som ventet  var interessen blant deltakerne størst for forlagets fagbøker, selv om utstillingen også inneholdt det nyeste av samisk skjønnlitteratur.Oppdatert 08.04.2016
Publisert av: Mihkku Solbakk