Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 

Sterk historie fra virkeligheten
 

“Jettene” har kommet
 


Samiske bøker på ett sted i Oslo
Åpningen 26. mai kl. 1500 er åpent for alle interesserte.

Samisk litteratursenter i samarbeid med Eldorado bokhandel åpner 26. Mai en  egen samisk avdeling i Eldorado bokhandel i Oslo. Eldorado og den nye samiske avdelingen ligger i hjertet av Oslo, adressen er Torggata 9A.

Ved åpningen er det gjort plass til ca. 80 boktitler, av disse vel 30 bøker for barn og ungdom. Her er mange samiskspråklige, men også norske og engelske titler. I første omgang er 4 samiske forlag representert, alle medlemmer av den samisk utgiverforeningen SÁLAS, da det er denne som betaler for hylleleien.

Initiativtakeren til Samisk litteratursenter, ČálliidLágádus – ForfatternesForlag, har siden mai i fjor arbeidet med ideen om en samisk bokhandel i Oslo. Etter åpningen av Litteratursenteret  i Karasjok 1. oktober 2014, med en egen samisk bokhandel, har også planen med Oslo-etableringen blitt mer konkrete. Og nå altså er det like før samiske bokutgivelser blir gjort synlige og tilgjengelige på ett sted i Oslo.

Åpningen 26. mai kl. 1500 er åpent for alle interesserte.


Kontakt
John T. Solbakk
ČálliidLágádus/Samisk litteratursenter  
915 90 606

Jovnna Guttorm Solbakk
ČálliidLágádus/Samisk litteratursenter 
952 74 156

Cathrine Almås
Eldorado bokhandel  
22 42 21 00

 

 


Jovnna Guttorm Solbakk på befaring hos Eldorado i fjor. Han skal i prøveperioden for Samisk litteratursenter ut 2016 lede senterets bokhandelavdeling, som bl.a. innebærer synliggjøring av samiske bokutgivelser utenfor det etablerte senteret i Karasjok. Første steg i utviklingen framover er avtalen med Eldorado bokhandel i Oslo om etablering av samisk avdeling hos Eldorado i Torggata 9A.

 Oppdatert 20.05.2015
Publisert av: Mihkku Solbakk