Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 

Sterk historie fra virkeligheten
 

“Jettene” har kommet
 


Ny samisk litteraturinstitusjon
Åpning 26. september

Sametinget bevilger årlig mer enn 6 mill til utgivelse av samisk litteratur. Vi har savnet et sted som har et samlet fokus på bøker som samiske forlag publiserer. Samisk litteratursenter er en ny institusjon som skal være både et utstillingssted for samiske utgivelser og et senter for promotering samisk litteratur. Senteret har en samisk spesialbokhandel, og det skal ha faste månedlige forelesninger/foredrag om aktuelle litterære temaer, diskusjoner og boklanseringer.

Spesialbokhandel
Senterets bokhandel er en annerledes bokhandel da den først og fremst er for samiske bøker. Her skal en finne bøkene som samiske forlag gir ut. Bøkene i hyllene er ordnet etter forlag, og de samiske forlagenes utgivelser er prioritert. Begrenset plass avgjør hvor mange bøker fra andre forlag kan stilles ut. Kun bøker på norsk med klart samisk relatert tema kan få hylleplass.

Åpning 26. september
Senteret åpner fredag 26. September kl. 14.00. Stedet er i sentrum av Karasjok, 1, etg. i gården der ČálliidLágádus – ForfatternesForlag holder til, og nabo til Narvesen. Åpnings-programmet inneholder korte innlegg om utfordringene samisk litteratur står overfor, boklanseringer og konsert. Selvfølgelig får en se utstilt og kan kjøpe forlagenes utgivelser.

Mer info:
915 90 606Publisert: 10.09.2014
Publisert av: Mihkku Solbakk