Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 

Sterk historie fra virkeligheten
 

“Jettene” har kommet
 


Miniseminar og boklanseringer i Tana


FORSKER OG FORFATTER: ČálliidLágádus arrangerete mini seminar med forsker Paul Pedersen i Tana der temaet var konflikt og forsoning i Deatnu-Tana. Foto: Amund Johnskareng


AMERIKA SAME: Ellen Marie Jensen, som selv er Amerika same, har skrevet boka We Stopped Forgetting. Boka ble lansert i Tana 1. Juni. Foto: Amund Johnskareng

ČálliidLágádus-ForfatternesForlag arrangerte miniseminar og boklanseringer i Tana fredag 1.juni. Seminaret var med forsker Paul Pedersen, der vi bl.a. fikk innblikk i hvordan konflikter om samiske spørsmål også har ført til forsoning og gjensidig respekt og forståelse for hverandre. Bl.a. dette kommer fram i den helt nye boka Sápmi slår tilbake som han og professor Asle Høgmo har skrevet. Boka ble lansert i forbindelse med seminaret.

Boka We Stopped Forgetting, Stories from Sámi Americans
ble også lansert. Forfatter Ellen Marie Jensen, som selv er 3 . generasjons Amerikasame, fortalte om boka si.

Nærmere 30 var på seminaret og boklanseringen, de fleste fra Tana og Nesseby området. Noen av dem spurte og kommenterte forfatterne.

På kvelden var det fest med grillet laks, konsert og dans i Båteng. Amund Johnskareng og Halvdan Nedrejord fremførte 1970-80 talls samisk musikk. Etterpå var de dans, til musikk av ”Bare æ”, Leif Jakobsen.

Amund Johnskareng ja Halvdan Nedrejord

Byline: Amund Johnskareng
aj@lagadus.org

Oppdatert 12.06.2012
Publisert av: Mihkku Solbakk