Vellykket bibliotekturné med romanen Elvesang

Ungdomsromanen Elvesang vekket stor interesse da Samisk litteratursenter inviterte forfatteren Ellen Hofsø til møte med leserne på bibliotekene i Porsanger, Tana og Vadsø fra 11.09 – 12.09.18 


Forfatter Ellen Hofsø var meget godt fornøyd med bibliotekturneen i Finnmark som ČálliidLágádus hadde fått i stand.

Forfatter Ellen Hofsø fortalte hvorfor hun har valgt å skrive om dette teamet,  som handler om barneutvandring fra Sverige og Finland, da hungersnøden rådde på 1800-tallet. Forfatteren leste også korte velvalgte utdrag fra romanen.

Mest lånte boka
Selv om det har gått over et år siden boka ble utgitt, så vekker romanen stor interesse blant  publikum i Nord-Norge. Porsanger bibliotek kunne vise til utlånsstatistikk der romanen Elvesang er den mest lånte boka siste året. Faktisk ligger den på 3. plass på hele utlånsstatistikken. Hofsø har tidligere turnert biblioteker i Nordland og Troms med romanen.

Ungdom og voksent publikum
Forfattermøtene i Porsanger og Tana var først og fremst besøkt av elever fra Ungdomsskolen og Sameskolen. I Vadsø var det kveldsprogram med et voksent publikum, som hadde mange spørsmål til forfatteren. Det interessante for forfatteren er at også voksne lesere har tatt boka til seg.

I gang med neste roman
Og selvfølgelig var det viktig å få svar på om det kom en fortsettelse til Elvesang. Ellen Hofsø kunne kunne da fortelle sine lesere i Vadøs at hun faktisk er i gang med neste bok, som i utgangspunktet har samme tema. Når denne boka kommer ut, røper hun ennå ikke. Det som er sikkert, er at  ČálliidLágádus også er utgiver av neste bok.
 
 
 
 

I
Porsanger var biblioteket fullt. Hele 76 elver fra ungdomskolen var kommet for å høre forfatter Ellen Hofsø fortelle om boka Elvesang.


Lærer ved sameskolen i Tana, Solbjørg Ravna kunne fortelle at skolens 10 klassinger har brukt boka Elvesang som pensum.


I Vadsø var det et voksent publikum som stilte spørsmål, og var meget interessert i temaet, møte mellom samer, kvener og nordmenn.


I Vadsø fikk Ellen Hofsø bokgave, ”Fjellets og havets folk” av bibliotekar Elina Paaso-Leppäjärvi.
 
BYLINE/FOTO: Amund Johnskareng


Publisert: 18.09.2018
Publisert av: Mihkku Solbakk